Szóval a neera teljesen jól sült el, meg is jegyezték a végén, hogy látszik rajtam a hatása, úgyhogy megérte, jelentem.
Azóta elmentem nyaralgatni, úgyhogy ezért sem jelentkeztem, mert nagyon ritkán vagyok gép előtt (szerencsére). A nagy nyaralgatás közben viszont kezembe akadt Szendi Gábor új könyve, amit miért is ne? alapon elolvastam. Nem értek hozzá, nyilván, de érdekesnek találtam, amiket leírt, meg igazából amit a táplálkozásról írt, az valami olyasmi, amit én is régóta "érzek" magamban. Ha magamnak főztem, akkor eddig is mindig valami egyszerű dolgot dobtam össze és jól esett. A dolog akkor szokott elromlani, amikor elutazom / vendégségbe megyek, de most nagyon odafigyelek. Szóval elolvatam a könyvet és gondoltam, hogy akkor építkezek ebből egy kicsit és összerakok magamnak valami szabályrendszert. Persze ez az egész étrend a húsevőknek kedvez, amire én ennyi év vegaság után már képtelen lennék, úgyhogy marada a tengeri herkentyű és hal téma. Ebben szívesen engedek, mert szeretem őket és úgy érzem, hogy egészségügyi szempontból fontos.
Szóval ezeket eszem: gyümölcs, zöldség, tengeri élőlények, magvak és egy kis sajt meg valami olaj, ízesítésnek. A gyümölcs, zöldség nem konverv, a magvak nem sózottak, nem növényi olajasak, stb. De meglátjuk, hogy mi fog belőle kisülni. Egyerlőre 3 nap után teljesen jól érzem magam tőlük. Szerintem a súlyom nem nagyon változott mostanéban, bár mérlegszegény környezetben vagy.